De populairste werkgevers om je carrière te starten

Intermediairs & detacheerders

Onderzoek: Memory Research | Tekst: Christine Spanjaard

Randstad en Brunel wederom favoriet

Studenten en starters met een technische opleiding wijzen net als vorig jaar Randstad aan als het meest favoriete uitzendbureau. Ook Brunel voert opnieuw de ranglijst aan van populaire detacheringsbureaus. Dat blijkt uit recent onderzoek van Memory Research naar favoriete intermediairs om je technische carrière te starten.

Voor techneuten is het gebruikelijk om je carrière te starten via een uitzendbureau of technisch detacheerder. Maar via welke intermediair willen studenten en starters nu het liefst aan de slag? Die vraag stond centraal in het onderzoek van Memory Research.

Bijna alle respondenten (92%) staan open voor werk via een intermediair. Al geeft ongeveer de helft daarvan uit toch liever direct bij een organisatie aan de slag te gaan (47%). In vergelijking met vorig jaar is daarin niet veel veranderd. Wat wel echt bepalend is bij de beslissing om ergens aan de slag te gaan zijn de doorgroeimogelijkheden en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Dat zijn ook direct de argumenten waarom Brunel de favorietenrol krijgt toebedeeld. Voor Randstad worden andere argumenten aangevoerd. Zo speelt de goede reputatie van het uitzendbureau in de markt een belangrijke rol en ook wordt het vacature aanbod veelal genoemd.
intermediairs-detacheerders

Mannen vs vrouwen

Niet alleen op de werkvloer, maar ook bij dit onderzoek is het aandeel van de mannen groter dan dat van de vrouwen. Daarom is het ook interessant om te kijken naar de keuze van vrouwen. Bij vrouwen zien we YoungCapital bovenaan het lijstje favoriete uitzendbureaus staan. Ook Labresource en Adecco zijn populair bij vrouwen, terwijl deze in het mannenlijstje ontbreken. Bij de populariteit van detacheerders zien we bij vrouwen Maandag® en Evoke, die in het mannenlijstje ontbreken. Dosign en Ajilon zijn juist voor mannen aansprekende bedrijven.

Regio

Ook laat het onderzoek populariteits verschillen zien in de regio. Zo scoren Timing als uitzendbureau en Maintec als detacheerder erg goed in het noorden van het land. In het oosten is Continu ook een van de favorieten.

Uitzendbureaus

Populairste uitzendbureaus

 • 3. [3] Tempo-Team
 • 4. [4] Adecco
 • 5. [5] Manpower
 • 6. [6] Unique Uitzendbureau
 • 7. [7] Start People
 • 8. [10] Timing
 • 9. [9] Olympia
 • 10. [-] @Work

Per geslacht

Mannen

 1. Tempo-Team
 2. Adecco
 3. Manpower

Vrouwen

 1. Tempo-Team
 2. Labresource
 3. Adecco

Per regio

Noorden*

Oosten**

Zuiden***

Westen****

* Noorden: Groningen, Drenthe, Friesland
** Oosten: Gelderland, Overijssel, Flevoland
*** Zuiden: Zeeland, Noord-Brabant, Limburg
**** Westen: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht

Detacheerders

Populairste detacheerders

Per geslacht

Mannen

 1. Yacht
 2. Ajilon

Vrouwen

 1. Yacht

Per regio

Noorden*

Oosten**

Zuiden***

Westen****

* Noorden: Groningen, Drenthe, Friesland
** Oosten: Gelderland, Overijssel, Flevoland
*** Zuiden: Zeeland, Noord-Brabant, Limburg
**** Westen: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht