De populairste werkgevers om je carrière te starten

First Employers 2017

Studenten en starters kiezen Google als favoriete werkgever

Top 3 FirstEmployers 2017
Van alle ondervraagden zien de meeste studenten en starters een carrièremogelijkheid bij google als beste start van hun carrière. Dit blijkt uit het onderzoek First Employers 2017, dat Memory Research onlangs hield onder studenten en starters.

Waar willen de starters anno nu het liefst hun carrière starten? Die vraag staat centraal in het jaarlijkse First Employers onderzoek, dat dit jaar voor de zesde keer uitgevoerd is. Het is dit jaar zoekgigant Google die is uitgeroepen tot First Employer. Waar vorig jaar Heineken met de favorietenrol aan de haal ging is de bierbrouwerij dit jaar afgezakt naar een tweede plek. Nieuw dit jaar in de top 10 is ING. De bank die alle dagelijkse bankzaken regelt zonder gedoe stijgt van een 11e plek naar plek 10.
De branche die het meest tot de verbeelding spreek is de FMCG. Wellicht daarom dat het niet geheel verrassend is dat er maar liefst vijf FMCG bedrijven terug te vinden zijn in de top 15.

Stijgers

First Employers 2017 is een lijst met in totaal 100 bedrijven en organisaties. In totaal telt de lijst dertien nieuwe organisaties in de top 100, waarvan we de hoogste nieuwe binnenkomer vinden op de 74e plek: Tideway. Van de bedrijven en organisaties die vorig jaar ook al tot de 100 meest populaire werkgevers behoorden is Royal HaskoningDHV het meest in populariteit gestegen. Het bedrijf klom maar liefst 45 plekken naar plek 35. Ook IKEA en Samsung wonnen flink aan populariteit. IKEA steeg 29 posities en Samsung steeg 26 posities ten opzichte van vorig jaar.

De 10 populairste werkgevers van 2017

Top 100 Firstemployers 2017 »

First Employers 2017 – Accountancy en Intermediairs & Detacheerders

Accountancy

PwC en Rabobank opnieuw favoriet

Firstemployers 2016 Accountancy
Bij welke werkgever binnen de accountancy gaan studenten en starters het liefst aan de slag? Uit het onderzoek van Memory Research blijkt dat PwC dit jaar opnieuw favoriet is, bij de niet-accountantskantoren behoudt ook Rabobank net als vorig jaar de nummer één positie voor favoriete werkgever voor accountants.

Top-3 accountancy 2017:

Lees hier de volledige uitslag Firstemployers Accountancy 2017 »

Intermediairs & Detacheerders

Randstad en Brunel wederom favoriet

Firstemployers 2016 Detacheerders
Studenten en starters met een technische opleiding wijzen net als vorig jaar Randstad aan als het meest favoriete uitzendbureau. Ook Brunel voert opnieuw de ranglijst aan van populaire detacheringsbureaus. Dat blijkt uit recent onderzoek van Memory Research naar favoriete intermediairs om je technische carrière te starten.

Top-3 uitzendbureaus 2017:

Top-3 detacheerbureaus 2017:

Lees hier de volledige uitslag Firstemployers Uitzendbureaus & detacheerders 2017 »