De populairste werkgevers om je carrière te starten

First Employers 2016

Van alle ondervraagden zien de meeste studenten en starters een carrièremogelijkheid bij Heineken als beste start van hun carrière. Dit blijkt uit het onderzoek First Employers 2016, dat Memory Research onlangs hield onder studenten en young professionals.

Studenten en starters kiezen Heineken als favoriete werkgever

Bokalen 2016 Heineken, Google en KLM

Waar willen de starters anno nu het liefst hun carrière starten? Die vraag staat centraal in het jaarlijkse First Employers onderzoek, dat dit jaar voor de vijfde keer uitgevoerd is. Het is dit jaar bierbrouwerij Heineken die is uitgeroepen tot First Employer. Waar de afgelopen twee jaar Shell met de favorietenrol aan de haal ging is het olieconcern dit jaar afgezakt naar een vierde plek. Nieuw dit jaar in de top 10 vinden we Coolblue. Het bedrijf dat alles doet voor een glimlach stijgt van een 32e plek naar plek 7.
De sector die het meest tot de verbeelding spreekt is de FMCG. Wellicht daarom dat het niet geheel verrassend is dat er maar liefst zes FMCG bedrijven terug te vinden zijn in de top 15.

Stijgers

First Employers 2016 is een lijst met in totaal 100 bedrijven en organisaties. In totaal telt de lijst dertien nieuwe organisaties in de top 100, waarvan we de hoogste nieuwe binnenkomer vinden op de 55e plaats: Airbnb. Van de bedrijven en organisaties die vorig jaar ook al tot de 100 meest populaire werkgevers behoorden is Apple het meest in populariteit gestegen. Het bedrijf klom maar liefst 37 plekken naar plek 22. Ook Booking.com en Damen Shipyards wonnen flink aan populariteit. Beide bedrijven stegen 35 posities ten opzichte van vorig jaar.

De 10 populairste werkgevers van 2016

Lees hier de volledige uitslag Firstemployers 2016 »

Interview

Marnix de Vries over werken bij AkzoNobel

Marnix de Vries over werken bij AkzoNobel

'Duurzaamheid is één van de kernwaarden van het bedrijf'

Na zijn deelname aan een business course van AkzoNobel voelde Marnix de Vries meteen een klik met het bedrijf. Hij zocht contact met de recruiter om zijn wensen kenbaar te maken en daardoor ging het balletje rollen. ‘Nog voor ik mijn diploma op zak had, had ik de baan.’

Lees het interview met Marnix »

First Employers 2016 – Accountancy en Intermediairs & Detacheerders

Accountancy

PwC favoriet onder Studenten en starters

Firstemployers 2016 Accountancy
Bij welke werkgever binnen de accountancy gaan studenten en starters het liefst aan de slag? Uit het onderzoek van Memory Research bleek dat PwC dit jaar favoriet is, terwijl bij de niet-accountantskantoren Rabobank nummer één is.
Top-3 accountancy 2016:

  1. PwC
  2. EY
  3. KPMG

Lees hier de volledige uitslag Firstemployers Accountancy 2016 »

Intermediairs & Detacheerders

Randstad en Brunel favoriet

Firstemployers 2016 Detacheerders
Uit onderzoek van Memory Research onder studenten en starters met een technische opleiding blijkt dat Randstad het favoriete uitzendbureau is en Brunel op de eerste plaats staat als favoriet detacheringsbureau.
Top-3 uitzendbureaus 2016:

  1. Randstad
  2. Tempo-Team
  3. YoungCapital

Top-3 detacheerbureaus 2016:

  1. Brunel
  2. Randstad Techniek
  3. Yacht

Lees hier de volledige uitslag Firstemployers Uitzendbureaus & detacheerders 2016 »