De populairste werkgevers om je carrière te starten

Willem Röell over werken bij De Brauw Blackstone Westbroek

16 November 2015 | Tekst: Suzanne Bralten

Willem Röell

Willem Röell - Advocaat-Stagiair bij De Brauw Blackstone Westbroek
Werken bij De Brauw Blackstone Westbroek

  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Master Financieel Recht en bachelor Talen & culturen van Latijns-Amerika
  • Functie: Advocaat-Stagiair bij De Brauw Blackstone Westbroek

Door zijn scriptie in de bibliotheek van De Brauw Blackstone Westbroek te schrijven, legde Willem Röell de eerste contacten met het kantoor. Tijdens een business course in Parijs werd zijn indruk van het kantoor bevestigd. Na een sollicitatieprocedure startte hij in augustus met De Brauwerij; het befaamde opleidingstraject van het kantoor. ‘Het feit dat er hier enorm in kennis en ontwikkeling wordt geïnvesteerd, is één van de redenen waarom De Brauw me zo aanspreekt.’

‘De complexe zaken vergen een hoog niveau’

Hoe kwam je met De Brauw in contact?
“Vanaf het moment dat ik definitief had gekozen voor advocatuur, stond De Brauw hoog op mijn lijstje. Ik hoorde van de mogelijkheid om in de bibliotheek van De Brauw je scriptie te schrijven. Dat leek me interessant, want naast het feit dat het een fijne studieplek is, biedt het gelegenheid om low-key een indruk van het kantoor te krijgen. Na een gesprek mocht ik van die gelegenheid gebruik maken. Door lunches en vrijdagmiddagborrels ben ik in contact gekomen met medewerkers en uiteindelijk werd ik uitgenodigd voor een business course in Parijs. Daar werd mijn positieve beeld over De Brauw bevestigd, waarop ik besloot te solliciteren.”

Hoe ervaar je de start van je carrière?
“Met 20 starters – 2 kandidaat-notarissen, 11 advocaten en 7 internationale juristen van over de hele wereld – zijn we in augustus gestart met De Brauwerij; een opleidingstraject van 6 maanden, waarin je met alle starters op een afdeling werkt aan je eigen zaken onder begeleiding van een partner en een aantal seniors.Werken bij De Brauw Blackstone Westbroek Bij De Brauw wordt de NOVA (Nederlandse Orde van Advocaten, red.) opleiding heel serieus genomen en daar krijg je veel ruimte voor. Daarnaast is er veel ruimte om jezelf te ontplooien. Communicatie, onderhandelen of dieper het recht in: wekelijks worden er talloze cursussen aangeboden waaraan je kunt deelnemen. Dat heeft zeker meegewogen in mijn keuze voor De Brauw.”

Hoe is de sfeer?
“Heel goed. Er hangt een ontspannen, open sfeer en er is geen sprake van groepsvorming. Je merkt heel duidelijk dat het kantoor sterk internationaal georiënteerd is. Niet alleen door de zaken en cliënten van kantoor, maar ook door de werknemers. Op sommige dagen spreek ik meer Engels dan Nederlands. Ik ben dan ook begonnen met collega’s uit Australië, China, Finland en ga zo maar door. Naast de vrijdagmiddagborrel is er veel ruimte voor niet juridische activiteiten. Zo gaat elke lichting van De Brauwerij, ondersteund door kantoor, een weekend weg om elkaar beter te leren kennen –laatst nog naar Barcelona – en is er veel ruimte voor initiatieven die bedoeld om je uit je comfortzone te halen. Zoals een middag dirigeren in het concertgebouw en koken voor daklozen.

En de toekomst?
“Dat hier zoveel ruimte is voor ontwikkeling, motiveert enorm. Het niveau is hoog en dat kan ook niet anders, want de Brauw staat bekend om grote, complexe zaken. Dat is uiteindelijk waar ik naartoe wil en op welke sectie ik uiteindelijk terecht kom, is voor mij niet echt belangrijk.”