De populairste werkgevers om je carrière te starten

Jaouad Seghrouchni over werken bij Loyens & Loeff

16 November 2015 | Tekst: Suzanne Bralten

Jaouad Seghrouchni

Jaouad Seghrouchni - Advocaat-stagiaire bij Loyens & Loeff
Werken bij Loyens & Loeff

  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Bachelor Rechtsgeleerdheid en master Civiel Recht aan Universiteit Leiden
  • Master Internationaal Recht aan ‘The Graduate Institute of International and Development Studies’ te Genève
  • Functie: Advocaat-stagiaire bij Loyens & Loeff

Jaouad Seghrouchni benadrukt nog maar eens hoe belangrijk nevenactiviteiten zijn op je cv. Jaouad was actief bij de studievereniging ‘Mordenate College’, rondde een tweede master af in Genève en liep twee stages en een werkstudentschap bij Loyens & Loeff en een werkstudentschap bij Nauta Dutilh. Jaouad neemt momenteel deel aan de befaamde Loyens & Loeff Academy.

‘De balans tussen work & social is heel goed’

Waarom een tweede master in Genève?
“Internationaal Recht vond ik interessant en met name de politieke kant ervan. Wie naar Genève vertrekt om de wereld te verbeteren dient er rekening mee te houden dat niet alleen juridische maar ook politieke aspecten in sommige gevallen een grote rol spelen. Zo zal een Nederlandse diplomaat bij de onderhandelingen voor het sluiten van een verdrag ook rekening dienen te houden met de belangen van Den Haag.”
Vanwaar de keuze voor Loyens & Loeff?
“In 2011 heb ik met de Leidse studievereniging ‘Mordenate College’ diverse grote kantoren bezocht. Bij Loyens & Loeff had ik een dusdanig goed gevoel dat ik besloot om te solliciteren voor een studentstage. Ik weet nog goed dat het me meteen opviel hoe down-to-earth en ontspannen de cultuur op kantoor is. Als student-stagiaire voelde ik mij gelijk onderdeel van de afdeling, waarbij ook om mijn mening werd gevraagd. Daarnaast viel het mij op hoeveel dieper de praktijk ingaat op de materie dan de universiteit, waardoor ik snel en veel leerde. Na een periode als werkstudent en het schrijven van mijn scriptie bij het kantoor heb ik de mogelijkheid gekregen mijn goede ervaringen met Loyens & Loeff te continueren als advocaat-stagiaire.”

‘Er wordt flink in je geïnvesteerd’

De Loyens & Loeff Academy. Vertel?
“De eerste twee weken van de Academy volg je samen met beginnende fiscalisten en kandidaat-notarissen. Deze staan in het teken van compleet uiteenlopende cursussen. Van jezelf presenteren tot social media en van etiquette diners tot samenwerkingsactiviteiten: er wordt flink in je geïnvesteerd en er wordt meteen een band opgebouwd tussen de starters. Belangrijk, want de kans is groot dat je elkaar nodig zult hebben bij grote projecten. Daarnaast doen we veel samen buiten werktijd. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Na de eerste twee weken van de Academy, gaan de fiscalisten en notarissen naar hun eigen afdeling en blijven de advocaten twee maanden langer. In die twee maanden werk je aan je eigen zaken, onder toezicht van twee begeleiders. Aan het einde van de Academy volgt een uitgebreid evaluatiegesprek, waarna je uiteindelijk op je afdeling terecht komt, in mijn geval is dat Arbeidsrecht.”

En de sfeer op kantoor?
“Laagdrempelig, down-to-earth, heel divers en een hoog denkniveau. De balans tussen work & social is verder heel goed. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waarbij je elkaar ook op een andere manier leert kennen. Het cliché ‘work hard, play hard’ gaat hier zeker op!”

Een laatste tip?
“Stage lopen is niet verplicht tijdens een rechtenstudie en het vergt zelfs de nodige creativiteit in de planning, maar het is zéker raadzaam om daar in te investeren. Als je al een idee hebt bij welk kantoor je zou willen werken, breng er zo mogelijk tijd door in de vorm van een stage of business course. En doe zoveel mogelijk naast je studie. Buitenlandervaring, commissies, stages: het is in mijn ogen van essentiële waarde.”