De populairste werkgevers om je carrière te starten

Victor van Nuland over werken bij Loyens & Loeff

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Hoe Victor van Nuland (26) bij Loyens & Loeff terecht is gekomen is naar eigen zeggen redelijk vanzelf gegaan. Het eerste contact tijdens een bedrijvendag, wekte zijn interesse in de vijfdaagse Summer Course en naar aanleiding daarvan is Victor stage gaan lopen. Inmiddels werkt hij nu ruim twee jaar bij Loyens & Loeff als advocaat-stagiair.

Victor van Nuland

Victor van Nuland - Advocaat-stagiair bij Loyens & Loeff
Werken bij Loyens & Loeff

  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Rechten, Master Arbeid & Onderneming Universiteit Maastricht
  • Werk: Advocaat-stagiair bij Loyens & Loeff

“Goede sfeer & unieke bedrijfsstructuur”

Een studentstage lopen is de gouden tip die Victor van Nuland elke student zou willen meegeven. “Het is dé manier om te ervaren of een kantoor bij je past, daarnaast is het een goede ingang want in die periode kun je natuurlijk ook veel van jezelf laten zien.” Maar naast de sfeer had Loyens & Loeff voor Victor nog een aantal aantrekkelijke aspecten. “Mijn eerste keuze ging uit naar een groot, van origine Nederlands kantoor, waar ik zou kunnen werken aan grote internationale zaken. Wat Loyens & Loeff daarbij nog extra aantrekkelijk maakte was de unieke bedrijfsstructuur.” Victor doelt hier op het feit dat het advocatenkantoor ook een grote notariële en de fiscale tak heeft. “Niet alleen kan je zakelijke klanten daarmee een full service pakket bieden, het maakt ook mijn eigen werk dynamischer. Zo werk ik bij grote projecten regelmatig direct in een team samen met fiscalisten. Dat zorgt voor een extra dimensie ” Victor is onlangs van praktijkgroep gewisseld en werkt nu binnen de M&A transactiepraktijk. “Het voelt bijna als een nieuwe baan. Het werk is heel anders dan bij Corporate Litigation, de procespraktijk waar ik hiervoor zat.”

“De lijnen zijn kort en informeel”

Victor vertelt dat hij in die korte tijd bij M&A al veel dingenWerken bij Loyens & Loeff heeft geleerd. Die snelle ontwikkeling begon al in zijn eerste maanden in de Loyens & Loeff Academy. In deze Academy start het eigen opleidingstraject voor advocaat-stagiaires, fiscalisten en kandidaat-notarissen. “Een super leuke tijd, waar je werkt in een kantoortuin met alle collega’s die ook net begonnen zijn en je behandelt zelfstandig kleine rechtsbijstand zaken. Maar ook krijg je cursussen om vaardigheden en competenties te verbeteren zoals presentatietechnieken, Legal English en cliënt begeleiding.” De cultuur bij Loyens & loeff omschrijft Victor als jong en sociaal. “Zodra je nieuw op een afdeling komt te werken draai je direct volwaardig mee. De lijnen zijn kort en informeel, ook met de partners en seniors is het contact laagdrempelig.. Je leert je collega’s ook makkelijk kennen tijdens de vele activiteiten die er georganiseerd worden. Zo wordt er geregeld geborreld in onze interne kroeg, waar ook pubquizen of karaoke avondjes worden georganiseerd. Maar bovenal werken er ambitieuze mensen die wat willen maken van hun werkende leven. Het niveau is hoog en dat is een mooie uitdaging.”