De populairste werkgevers om je carrière te starten

Nathalie van Wiggen over werken bij De Brauw Blackstone Westbroek

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

De wil om aan de top van het juridische bedrijfsleven te kunnen meedraaien maakte dat ze de carrièremogelijkheden bij verschillende Zuidas kantoren ging ontdekken. Sinds augustus dit jaar is Nathalie van Wiggen (25) kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek.

Nathalie van Wiggen

Nathalie van Wiggen - Kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek
Werken bij De Brauw Blackstone Westbroek

  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Rechten met Master Notarieel Recht, Universiteit Utrecht
  • Werk: Kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek

“Verantwoordelijkheid die je aankunt”

Samen met 17 advocaat-stagiairs is Nathalie van Wiggen een paar maanden terug begonnen aan De Brauwerij, het interne opleidingsprogramma van De Brauw Blackstone Westbroek. Maar anders dan de advocaat-stagiaires zit zij hier niet om haar procespunten te halen. “Als kandidaat-notaris werk ik nu al aan zaken voor de notariële afdeling, maar ik zit fysiek bij de rest van iedereen die in september is begonnen. Op deze manier bouw ik een goede band op met de mensen met wie ik komende jaren veel contact zal hebben. Het achterliggende idee is dat het de samenwerking tussen verschillende afdelingen ten goede komt en het is daarbij ook heel gezellig.” De mensen van de notariële afdeling leerde Nathalie al kennen tijdens een korte stage die ze bij De Brauw liep. “Dat maakt ook dat ik daar nu makkelijk binnenloop voor een praatje, maar er zijn ook veel gezamenlijke activiteiten die de kans geven om elkaar te leren kennen. Zo zijn er de jurisprudentielunches, maar pas hebben we ook een congres bijgewoond van de Notariële Beroepsorganisatie en zijn we daarna met elkaar uit eten geweest.”

“Ik was toe aan die volgende stap”

De eerste maanden van haar nog korte loopbaan zijn Nathalie dan ook goed bevallen. “Ik was tegen het einde van mijn studie wel toe aan die volgende stap en ben dan ook heel blij dat ik hier zit. Ik heb gemerkt dat je hier de verantwoordelijkheid krijgt die past bij je ervaring. Zo heb ik eenvoudige zaken die ik zelfstandig kan afhandelen, maar ook in de meer complexe zaken heb ik al een rol kunnen vervullen. Gelukkig is er dan wel iemand die over mijn schouder meekijkt.Werken bij ASML Als je dan even later in de media hoort over een zaak waar jij aan hebt meegewerkt geeft dat zo’n enorme kick.” Nathalie ziet bij De Brauw ontzettend veel kansen, die ze de komende jaren wil aangrijpen om uit te groeien tot een goed inhoudelijk jurist.
“In maart start ik met mijn beroepsopleiding bij de KNB, deze duurt drie jaar. Het is natuurlijk mijn doel deze succesvol te doorlopen en ik hoop in die tijd veel te mogen meewerken aan mooie deals. Ik heb hier bij De Brauw alle facetten om mijn juridische kennis en vaardigheden verder te kunnen ontwikkelen, zodat ik zaken waar ik nu alleen nog maar aan kan snuffelen straks zelfstandig kan draaien.” Tegen hard werken ziet ze dan ook totaal niet op. “Dat heb je er wel voor over als je op het hoogste niveau wil meedraaien.”