De populairste werkgevers om je carrière te starten

Michel de Klein over werken bij Sogeti

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

‘Bij Sogeti ben je een architect van je eigen toekomst’, vertelt Michel de Klein. Als hoofd van de Recruitmentafdeling bij de IT-dienstverlener weet hij precies wat de mogelijkheden voor starters zijn. En dat zijn er veel bij Sogeti, want van alle nieuwe instroom van medewerkers is 60-70% young professional. ‘De jeugd heeft de toekomst.’

Michel de Klein

Michel de Klein - Manager Corporate Recruitment bij Sogeti
Sogeti

  • Manager Corporate Recruitment bij Sogeti

“Ontwikkeling & vakmanschap”

“Het is dat je mensen geen leerovereenkomst mag aanbieden, maar in feite zou dat een toepasselijkere benaming zijn dan arbeidscontract”, vertelt Michel de Klein als hij vertelt over de mogelijkheden voor starters bij Sogeti. “Wij zijn van mening dat je tijdens je opleiding een hoop leert, maar we doen daar graag nog een slag overeen.” Dat begint direct al tijdens je proeftijd wanneer je samen met een groep andere starters voor drie weken vertrekt naar Ohio in de Verenigde Staten. “In Ohio maak je niet alleen intensief kennis met Sogeti, ook krijg je verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling die je helpen om binnen een organisatie professioneel te kunnen acteren en je soft skills te verbeteren. Wij geloven in het idee dat je als organisatie de beste resultaten behaald als je je medewerkers faciliteert op weg naar hun doel. Daarom krijg je direct vanaf het begin een persoonlijke coach, met wie je je ambities en doelstellingen in kaart brengt.”

“Kennisdeling is key bij Sogeti”

Ook vakinhoudelijke ontwikkeling staat centraal aan het begin van je carrière bij Sogeti. “Je volgt een basisopleiding inclusief mogelijkheid tot certificering in de richting van je persoonlijke voorkeur, zo kun je aangeven of je je wilt ontwikkelen tot bijvoorbeeld expert op het gebied van Java of in een software testing omgeving wilt komen te werken. Zo ben je in feite de baas over je eigen toekomst en daarbij geldt no bounderies. Als jij wilt kan je uitgroeien tot CEO van de tent. Dan zeggen wij: laat maar zien wat je kunt.” IT is constant in ontwikkeling en daarom is kennisdeling key bij Sogeti. “Het bedrijf is ook geheel ingericht rondom het vakmanschap en er blijft gedurende ieders carrière veel ruimte voor opleiding en training. Dit gebeurt allemaal op de manier van blended learning. Waarbij er telkens gezocht wordt naar de manier waarop de ontwikkeling optimaal is. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van e-learning, kan je plaatsnemen in een virtuele klas en ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waar bijvoorbeeld projectervaringen worden uitgewisseld of waar de oudere garde kennis deelt met een groep jongeren.”Werken bij Sogeti Als Michel gevraagd wordt de bedrijfscultuur in woorden te vatten, noemt hij vijf kernwoorden: passie, plezier, resultaat, vertrouwen en vakmanschap. “Een typische Sogetist, is iemand die met hard en ziel gek is van dit vak”, vertelt hij. “Iemand die het liefst met soortgenoten samenwerkt in een business unit, zodat de passie voor het vak wordt aangezwengeld en je vakkennis zo optimaal versterkt wordt.” Starten bij Sogeti kan letterlijk elke week. “Elke maandag organiseren we selectiedagen. Iedereen die interesse heeft om bij Sogeti te starten kan een open sollicitatie sturen en mits je over de juiste vooropleiding en stage-ervaringen beschikt nodigen we je uit voor een sollicitatiedag. Dan volgen een aantal testen en gesprekken en ’s middags wordt dan ook meteen duidelijk of je bent aangenomen.”