De populairste werkgevers om je carrière te starten

Michael Oldenburger over werken bij NautaDutilh

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Iets anders dan de advocatuur heeft Michael Oldenburger (26) nooit overwogen. De tip die hij kreeg om zich in te schrijven voor de Masterclass van NautaDutilh bleek een gouden, want mede daardoor is Michael inmiddels derdejaars advocaat-stagiair bij NautaDutilh.

Michael Oldenburger

Michael Oldenburger - advocaat-stagiair bij NautaDutilh
Werken bij NautaDutilh

  • Leeftijd: 26 jaar
  • Studie: Master bedrijfsrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Werk: advocaat-stagiair bij NautaDutilh

“De sfeer is jong & informeel”

“De beste start van mijn carrière maak ik bij een groot kantoor.” Dat was voor Michael het uitgangspunt tijdens zijn oriëntatie. “Met NautaDutilh kwam ik in contact door de Masterclass, waar ik mij op aanraden van een vriend voor had ingeschreven. Het was een leuke ervaring waarin je in twee dagen heel intensief kennis maakt met het kantoor en de mensen. Daarna wilde ik Nauta graag beter leren kennen en gelukkig was het wederzijds, want ik kreeg de mogelijkheid om twee maanden een stage te lopen, waarvan één maand op het kantoor in Londen. Ik heb nog heel even in dubio gezeten, want ik had al eerder een stage gelopen en het risico op een langstudeerboete werd steeds groter. Maar de kans om naar Londen te gaan was te leuk om te laten schieten. Het betekende wel dat ik vaart zou moeten maken met mijn afstudeerscriptie.” Gelukkig voor Michael verliep het voorspoedig. Tijdens zijn stage werd zijn positieve indruk bevestigd en kon hij vervolgens ook zijn scriptie bij NautaDutilh schrijven. Een logisch gevolg was zijn sollicitatie. “De sfeer bij Nauta is prettig. Het is een jong kantoor en dan doel ik niet alleen op de leeftijd van de mensen maar ook hoe er met elkaar wordt omgegaan. Heel informeel en normaal.”

“Er is veel kennis en kunde in huis”

Sinds een paar maanden is Michael nu werkzaam bij de afdeling Corporate & Commercial Litigation nadat hij de switch heeft gemaakt vanuit de transactie en adviespraktijk Banking & Finance. “Vooraf dacht ik dat de transactiepraktijk echt iets voor mij zou zijn, maar nu vind ik de procespraktijk ook erg leuk. Bij ons op kantoor is het gebruikelijk om halverwege een overstap te maken naar een andere rechtspraktijk. Zo raak je vertrouwd met verschillende aspecten van het vak.” Op dit moment heeft Michael veel aan de kennis die hij in de eerste paar maanden al opdeed. “Bij NautaDutilh begin je in het NDinstitute. Niet alleen verzorgt het NDinstitute de interne opleidingen en cursussen, ook krijg je de mogelijkheid om zelfstandig te werken aan rechtsbijstandzaken. Daar komt veel procederen bij kijken en zo kun je ook direct je procespunten halen voor je opleiding.”Werken bij NautaDutilh Michael noemt het een uitdagende baan, maar het werk en de beroepsopleiding was voor hem altijd goed te combineren. “Nauta staat er ook wel om bekend dat ze daar goed rekening mee houden. Ook het feit dat er veel leuke activiteiten worden georganiseerd en er veel sociaal contact is tussen collega’s, maakt werken vooral heel leuk.” Met nog een jaar te gaan als advocaat-stagiair, ziet Michael nu al dat hij flinke stappen heeft gemaakt. “Je werkt hier samen met de top van de advocatuur. Toen laatst een groep studenten op kantoorbezoek was, besefte ik me pas hoeveel parate kennis ik al heb opgebouwd. Er is hier zoveel kennis en kunde in huis en daar trek je je enorm aan op.”