De populairste werkgevers om je carrière te starten

Jurriaan Berckenkamp over werken bij Van Doorne

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Juriaan Berckenkamp (25) wilde zijn loopbaan zo goed mogelijk starten. Om die reden koos hij voor de Zuidas Master, zodat hij tijdens zijn studie al veel in contact kwam met de grote advocatenkantoren. Van Doorne werd het kantoor waar hij in oktober 2013 als advocaat-stagiair aan de slag ging.

Jurriaan Berckenkamp

Jurriaan Berckenkamp - Advocaat-stagiair bij Van Doorne
Werken bij Van Doorne

  • Leeftijd: 25 jaar
  • Studie: Rechten, UU met Zuidas Master VU Amsterdam
  • Werk: Advocaat-stagiair bij Van Doorne

“Hard werken en hoge kwaliteit leveren”

Mijn Master was gericht op een toekomst bij een groot kantoor, dat sprak mij ook aan. De grote zaken, de goede mogelijkheden om je te ontwikkelen, internationale aspecten en het idee dat je met
collega’s komt te werken die op het hoogste niveau meedraaien. Over Van Doorne had ik veel positieve verhalen gehoord en dat werd tijdens de contactmomenten die ik, gedurende mijn master, met het kantoor had alleen maar bevestigd. Van Doorne heeft, zoals ik het ervaar, alles te bieden wat een groot advocatenkantoor nodig heeft, maar is toch geen typisch Zuidas kantoor.” Om duidelijk te maken wat hij daarmee bedoelt, trekt Juriaan een parallel met de ligging van het kantoorpand. “Wij zitten niet in een hoge, glazen toren midden op de Zuidas, maar in een zalmroze gebouw wat meer aan de rand van het gebied, tegen de Nieuwe Meer aan. Rechttoe, rechtaan en wars van sterallures, dat past wel bij ons. De sfeer bij Van Doorne is relaxt en ontspannen. Het is natuurlijk ook een Nederlands kantoor, dus dat brengt wellicht een bepaalde nuchterheid met zich mee, die mij persoonlijk heel erg aanspreekt.”

“Rechttoe, rechtaan en wars van sterallures”

Juriaan is werkzaam bij het team Overheid & Vastgoed. “Tijdens mijn sollicitatie werd mij gevraagd of ik interesse zou hebben om hier te beginnen. Het was voor mij een niet voor de hand liggende keuze, maar ik ben heel blij dat ik hier terecht ben gekomen. Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Ik doe advies-, transactie- en proceswerk.Werken bij Van Doorne Zeker in het begin van je loopbaan, is het leerzaam en interessant om van alles wat mee te krijgen.” Naast de beroepsopleiding en de Law Firm School werk je als advocaat-stagiair bij van Doorne ook aan je eigen Talent Ontwikkelingsplan. “Je gaat op die manier actief aan de slag met het ontwikkelen van competenties. Je wordt daarop ook beoordeeld door je patroon en HR en het helpt je om kritisch naar jezelf te kijken.” Hard werken en volledige inzet hoort erbij als je bij Van Doorne komt te werken, zeker in combinatie met verplichtingen van de beroepsopleiding advocatuur. “Je hebt te maken met conjunctuurgevoelig werk, dus dan wordt het wel eens wat later, maar als dat niet nodig is, kan je ook gewoon op tijd naar huis.” Daartegenover staan ook de vele sociale activiteiten die het kantoor biedt. Zoals de jaarlijkse skireis, het kerstfeest en de borrel in ‘t Pleithuys’, de eigen bruine kroeg van Van Doorne. “Het leuke is dat je iedereen zo snel leert kennen”, zegt Juriaan. “Dat schept een band.” Die saamhorigheid was recentelijk nog duidelijk voelbaar. “Onze vestiging in Londen is onlangs na vijf jaar weer heropend. Een big happening. Het gevoel van ‘wij zijn weer terug in The City’ was toen onder iedereen voelbaar.”