De populairste werkgevers om je carrière te starten

Frank Pijnenborg over werken bij Accenture

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Zijn grote droom is directeur worden van de Efteling, maar die baan zat er na zijn afstuderen niet direct in. Dus startte Frank Pijnenborg (28) zijn carrière twee jaar terug bij Accenture, waar hij vanuit een junior functie inmiddels al wist door te groeien tot Strategy Consultant.

Frank Pijnenborg

Frank Pijnenborg - Strategy Consultant bij Accenture
Werken bij Accenture

  • Leeftijd: 28 jaar
  • Studie: Systems Engineering, Policy Analysis and Management, TU Delft
  • Baan: Strategy Consultant bij Accenture

“Samenwerking & afwisseling”

“De doorslaggevende reden voor mij om bij Accenture te solliciteren, waren de prettige gesprekken en de manier waarop er binnen de organisatie met elkaar wordt samengewerkt. Ik werk veel aan relatief korte projecten in kleine teams, dus daardoor leer je in korte tijd mensen goed kennen.” Als hem gevraagd wordt die mensen te typeren, zegt Frank: “Ik werk samen met gedreven, leergierige mensen, het is eigenlijk een echte ‘work hard, play hard’ mentaliteit die hier heerst. De projecten waar Frank aan werkt, zijn zeer uiteenlopend, waardoor hij te maken krijgt met allerlei verschillende vakgebieden binnen grote bedrijven. “Die diversiteit was voor mij ook een van de redenen waarom consultancy me aansprak.”Op dit moment houdt Frank zich bezig met de implementatie van de social media strategie bij een multinational. “Het is een heel groot en interessant project, waar ik voor verschillende internationale teams het aanspreekpunt ben. Gedurende het project zie ik ook mijn rol veranderen. Waar ik in het begin echt ondersteunend werk deed, moet ik de klant nu leren de activiteiten zelf draaiende te houden en ben ik meer als projectmanager betrokken.” Om succesvol binnen Accenture te zijn, is die flexibiliteit ook nodig denkt Frank. “Enerzijds moet je het leuk vinden om je bezig te houden met moeilijke complexe vraagstukken, maar je moet je ook niet te goed voelen om praktische taken aan te pakken. Het gaat om het ontzorgen van de klant.”

“Flexibiliteit is nodig om succesvol te zijn”

Bij Accenture wordt een snelle ontwikkeling gestimuleerd. Zo krijgen alle medewerkers een intensieve training, bijvoorbeeld in een van de internationale trainingscentra in Bangalore of Chicago, en ontvang je een persoonlijk trainingsbudget, waar je samen met je career counseler invulling aan kunt geven. Ook Frank heeft na twee jaar al een promotiestap gemaakt. “In mijn huidige functie heb ik meer verantwoordelijkheden en kom ik in aanmerking voor deelname aan het Accenture Development Partnerships programma in Afrika.” Een ervaring die Frank graag zou willen opdoen. Het feit dat Accenture maatschappelijk betrokken is, maakt dat het bedrijf Frank nog meer aanspreekt. “In mijn werk krijg ik op die manier ook ruimte voor mijn persoonlijke interesses en de dingen waar ik voor sta. Zo heb ik een project op kunnen zetten in samenwerking met de non-profit organisatie Best Buddies, waar ik als vrijwilliger aan verbonden ben. Niet alleen krijg ik daar nog meer energie van, het is ook een hele leerzame ervaring.” Waar Frank over tien jaar staat, dat weet hij nog niet. “In de consultancy wordt de verleiding om naar een andere organisatie over te stappen natuurlijk vaak geboden, maar voorlopig haal ik nog zoveel energie uit deze manier van werken en kijk ik uit naar alle dingen die ik nog hier kan leren.”