De populairste werkgevers om je carrière te starten

Emília Golim Fontainhas over werken bij EY

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Het internationale aspect van EY is op de werkvloer duidelijk te merken. Zo ook begon de Portugese Emília Golim Fontainhas (27) haar carrière vorig jaar bij EY nadat ze via LinkedIn was benaderd voor een baan als Advisor bij EY in Amsterdam.

Emília Golim Fontainhas

Emília Golim Fontainhas - Advisor bij EY
Werken bij EY

  • Leeftijd: 27 jaar
  • Studie: Informatierecht, Universidade Do Minho, Portugal
  • Baan: Advisor bij EY

“Jong, open en enthousiast”

“Mijn carrière starten in Nederland had ik niet eerder overwogen, maar de kans die ik bij EY kreeg aangeboden wilde ik wel graag aangrijpen. Het was een uitdaging, want niet alleen had ik te maken met een nieuwe baan, deze baan was ook in een ander land waar ik de taal niet sprak. Maar ik ben in een geweldige omgeving terecht gekomen en het heeft me daardoor alleen maar heel veel positieve dingen opgeleverd.” Bij EY houdt Emília zich vooral bezig met informatieveiligheid en dan met name hoe bedrijven het beste kunnen omgaan met privacyrisico’s. “Ik breng voor organisaties wereldwijd in kaart hoe ze op een veilige manier om moeten gaan met hun data en hoe ze rekening kunnen houden met privacyrisico’s. Mijn juridische kennis kan ik in deze functie heel concreet voor bedrijven toepasbaar maken en dat is heel erg leuk.”

“Elke dag is weer een uitdaging”

De bedrijfsmissie van EY is building a better working world, waarmee ze staan voor het verbeteren van de werkende wereld voor ondernemers en bedrijven. Volgens Emília is het meer dan alleen een slogan.”Het is een missie die echt doorleeft wordt in de organisatie. “Voor mij voelt mijn werk alsof ik bezig ben iets op te bouwen voor de toekomst. Een ongoing task waarbij elke dag verschillend is. Ik maak onderdeel uit van een team waar ik het echt mee heb getroffen. Sowieso is de sfeer binnen EY heel jong, open en internationaal. Van hiërarchie is geen sprake, iedereen staat open voor nieuwe ideeën of die nu van stagiaires of partners komen en ook zijn veel mensen bereid elkaar te helpen.Werken bij EY Zelf vind ik het heel fijn dat je op die manier kunt omgaan met je collega’s, je brengt immers flink wat uren met elkaar op kantoor door. Als ik mijn collega’s in kernwoorden zou moeten omschrijven dan zou dat zijn: gemotiveerd, open-minded en enthousiast.” Daarnaast kan Emília gebruik maken van een uitgebreid trainingsprogramma. “Dit programma wordt helemaal afgestemd op je eigen functioneren. Je kunt zelf je voorkeuren uitspreken over wat je verder zou willen ontwikkelen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik geloof ook niet dat er mensen zijn die exact hetzelfde programma volgen.” De komende jaren hoopt Emília zich verder te kunnen ontwikkelen en wil ze bij zoveel mogelijk verschillende projecten betrokken raken. “Elke dag is weer opnieuw een uitdaging en dat maakt het natuurlijk ontzettend leuk.”