De populairste werkgevers om je carrière te starten

Debbie Ammerlaan over werken bij Royal HaskoningDHV

21 November 2014 | Tekst: Christine Spanjaard

Ze wilde graag ontdekken hoe het was om bij een ingenieursbureau te werken door bij DHV haar afstudeerproject uit te voeren. Het beviel goed van beide kanten waardoor Debbie Ammerlaan (27) direct daarna in november 2012 kon beginnen bij het inmiddels gefuseerde Royal HaskoningDHV.

Debbie Ammerlaan

Debbie Ammerlaan - Adviseur Stedelijke & Regionale Mobiliteit bij Royal HaskoningDHV
Werken bij Royal HaskoningDHV

  • Leeftijd: 27 jaar
  • Studie: Civiele Techniek, TU Delft, Master Transport & Planning
  • Baan: Adviseur Stedelijke & Regionale Mobiliteit bij Royal HaskoningDHV

“Afwisselende projecten”

Ideaal noemt Debbie de mogelijkheid om bij een bedrijf af te studeren. “Je leert niet alleen het bedrijf kennen, zij leren jou ook kennen.” Dat pakte voor Debbie zeker in haar voordeel uit, want na haar afstuderen kreeg ze een baan aangeboden. “Ik kwam toen in dienst bij Royal HaskoningDHV, maar de fusie heeft op mij en mijn werk geen grote invloed gehad. Mijn werk is inhoudelijk hetzelfde gebleven, ik heb er alleen twee keer zoveel collega’s bij gekregen. ”Als Adviseur Stedelijke & Regionale Mobiliteit werkt Debbie op de afdeling Urban Mobility en houdt ze zich bezig met diverse mobiliteitsvraagstukken. “Dan moet je denken aan vragen met betrekking tot bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid”, licht Debbie toe. “We werken in opdracht van nationale en internationale overheden of bedrijven en voeren ook veel opdrachten uit voor gemeentes en provincies. We werken altijd in projectteams, die afhankelijk van de opdracht worden samengesteld uit verschillende experts. Ik werk aan zo’n 5 à 10 verschillende projecten tegelijk, waardoor ik veel afwisseling in mijn werk heb.” Ook is Debbie heel blij met haar collega’s en de werksfeer op de afdeling. “We werken met zijn allen op een grote open werkvloer, dat maakt dat iedereen heel benaderbaar is. Ik merk dat iedereen heel gepassioneerd met zijn werk bezig is en dat is prettig werken.”

“Er is zoveel kennis in huis”

Als starter neemt Debbie ook deel aan het interne opleidingstraject. “Dit programma is recent opgezet en persoonlijk vind ik het heel erg leuk. Er zijn verschillende workshops en een aantal keer wordt er een trainingsweekend georganiseerd, zo krijg je de mogelijkheid om aan bepaalde basis skills te werken.” Sowieso ziet Debbie veel mogelijkheden om zich de komende jaren binnen Royal HaskoningDHV te ontwikkelen. “De organisatie is zo groot en heeft daardoor zoveel mogelijkheden te bieden. Mensen vragen mij weleens wat Royal HaskoningDHV allemaal doet, maar dat is bijna teveel om op te noemen. Eigenlijk alles wat je om je heen ziet, daar hebben wij wel iets mee te maken. Dat was ook wel voor mij reden om hier mijn carrière te starten. Werken bij Royal HaskoningDHVEr is zoveel kennis in huis, dat ik in korte tijd veel kan doen en veel kan leren.” Met die ervaring hoopt Debbie op een dag als projectleider aan mooie projecten te kunnen werken. “Ook buitenlandse projecten lijkt me zeker leuk om in de toekomst bij betrokken te zijn.” Naast haar dagelijkse werkzaamheden krijgt Debbie momenteel ook nog de kans om een paar uur per week zich in te zetten voor Young Royal HaskoningDHV. “Ik maak deel uit van het bestuur, en ben zo mede verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende evenementen. Dit kunnen vakinhoudelijke activiteiten zijn maar we hebben ook sportevenementen of netwerkgelegenheden. Vaak is het een combinatie van kennis delen en gezelligheid. Ook op die manier leer ik weer meer mensen kennen.”