De populairste werkgevers om je carrière te starten

First Employers 2013

Unilever favoriete werkgever onder studenten en starters

First Employers 2013: Unilever, Shell en Google
Waar vorig jaar dit populaire bedrijf nog tevreden moest zijn met een derde plek, wijzen studenten en starters dit jaar Unilever massaal aan als First Employer 2013. Meest genoemde argument hiervoor zijn de aansprekende producten (24%), gevolgd door het imago (16%) en de internationale carrièremogelijkheden bij het bedrijf (13%). Opvallend genoeg zijn dit niet de factoren waar studenten en starters zeggen hun arbeidskeuzes op te baseren. In het onderzoek geven ze aan dat de inhoud van de functie het meest belangrijk is om bij een werkgever te gaan werken is, daarna worden de bedrijfscultuur en het salaris belangrijk gevonden.

Het was dit jaar voor de tweede maal dat Memory Magazine onderzocht waar studenten en starters het liefst hun carrière willen starten. First Employers 2013 is een lijst met in totaal 50 bedrijven en organisaties. De hoogste nieuwe binnenkomer vinden we dit jaar op de 18e plaats: het Academisch Medisch Centrum. Van de bedrijven die vorig jaar ook al tot de 50 meest populaire bedrijven behoorden is Royal HaskoningDHV het meest in populariteit gestegen. Ook D.E MASTER BLENDERS 1753, VolkerWessels, DSM en McKinsey & Company stegen met meer dan tien posities ten opzichte van vorig jaar.

De 10 populairste werkgevers van 2013

  • 1. Unilever
  • 2. Shell
  • 3. Google
  • 4. Rabobank
  • 5. KLM
  • 6. Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • 7. Heineken
  • 8. Philips
  • 9. Ahold
  • 10. Coca Cola

Starters interviews

Bibianne Roetert werkt bij Unilever

Bibianne Roetert over werken bij Unilever

“Ik heb de leukste baan van Nederland”

Bibianne Roetert (24) bezocht tijdens haar master de Inhousedag van Unilever en volgde er de workshop van de Recruitment Days. Het bedrijf sprak haar gelijk erg aan. Niet lang daarna werd ze aangenomen voor het Unilever Future Leaders Program-marketing traineeship en werkt ze als Brand Manager voor Unox.

Lees het interview met Bibianne »

Ruben IJperlaan over werken bij Shell

“Ik kan ook mijn sociale vaardigheden kwijt”

Uitgedaagd worden, zelfstandig werken en eigen verantwoordelijkheid dragen. Deze punten stonden hoog op het verlanglijstje van Ruben IJperlaan (26) in zijn zoektocht naar de ideale baan. “Werken bij Shell sluit exact aan bij wat ik zocht.”

Lees het interview met Ruben »

Marijke Starke over werken bij ASML

Marijke Starke over werken bij ASML

“Gevarieerd werk op hoog technisch niveau”

Marijke Starke volgde aan de TU Eindhoven de master Manufacturing Networks en besloot bij ASML af te studeren. Dat beviel zo goed dat ze sinds mei dit jaar als CS Applications Business Support Engineer bij ASML in dienst is.

Lees het interview met Marijke »

Thor van Rijk over werken bij ABB

Thor van Rijk over werken ABB

“Wanneer ik ideeën aandraag wordt daar ook echt naar geluisterd”

Via een stage kwam Thor van Rijk voor het eerst in aanraking met ABB. Hij wilde ervaren hoe het is om te werken bij een groot internationaal bedrijf. De sfeer en de mogelijkheden die hij zag bij ABB vielen in positieve zin op, waardoor hij nu al een jaar bij ABB in dienst is als Application Engineer.

Lees het interview met Thor »

Lizet Bloo - Strategy Consultant bij Accenture

Lizet Bloo over werken bij Accenture

“Ik haal veel energie uit mijn werk”

Via een studentencompetitie kwam Lizet Bloo (26) in aanraking met Accenture. Direct was ze onder de indruk van het enthousiasme van de mensen en de dynamische omgeving waar snel resultaat te behalen valt. “Ik haal veel energie uit mijn werk.”

Lees het interview met Lizet »

Lot Salemink - Risk Advisor bij EY

Lot Salemink over werken bij EY

“Ik ben zelfs op partners afgestapt”

Lot Salemink (24) volgde na haar studie bedrijfseconomie de EYXperience en kwam door deze business course bij EY in dienst als Advisor. “Een business course is eigenlijk een verkorte stage, waarin je het bedrijf leert kennen en zij jou.”

Lees het interview met Lot »

Ayu Ratri Khairina Ahza - Communicatie en Change Manager bij FrieslandCampina

Ayu Ratri Khairina Ahza over werken bij FrieslandCampina

“De sfeer is warm en vriendelijk”

Internationaal aan de slag bij een merk dat er toe doet. Dat was de droom van Ayu Ahza (31). Bij FrieslandCampina was het direct raak. Van het wereldrecord peutermelk drinken tot aan change management voor een ambitieus internationaal programma.

Lees het interview met Ayu »

Jordie Bakker - Advocaat-stagiair bij Van Doorne

Jordie Bakker over werken bij Van Doorne

“Ik heb heel bewust voor Van Doorne gekozen”

Jordie Bakker (27) studeerde rechten in Groningen, maar vertrok voor zijn master naar Amsterdam. Tijdens zijn studie nam hij de tijd en moeite om te ontdekken welk kantoor het best bij hem paste. Sinds juni dit jaar werkt Jordie als advocaat-stagiair bij Van Doorne.

Lees het interview met Jordie »

Eefje Santpoort over werken bij DAS

“Arbeidsrecht gaat lekker snel”

Bij haar vorige werkgever werkte ze vaker samen met DAS. Dus toen Eefje Santpoort (28) toe was aan een nieuwe uitdaging als jurist en zich verder wilde specialiseren in het arbeidsrecht, was DAS voor haar een logische stap.

Lees het interview met Eefje »

 

Marina Zoet en Jonathan Choudhury

Marina Zoet en Jonathan Choudhury over werken bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie

“Het is het Mekka van aantrekkelijkheid”

Marina Zoet (33) en Jonathan Choudhury (30) werken allebei bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met dezelfde werkgever en beiden een juridische achtergrond hebben ze toch hele verschillende bezigheden. “Die veelzijdigheid van werkvelden maakt dat je je op allerlei facetten kunt ontwikkelen.”
Lees het interview met Marina en Jonathan »